במאמר קודם הסברנו כיצד ניתן להתאים את מעקב ההמרות לשלבים השונים בהם נמצא המשתמש. התועלת במדידה לפי שלבי המשפך השיווקי, הוא שאין צורך "למדוד הכול" כפי שכמה אנשי דיגיטל מתפתים לעשות; אלא להתרכז רק במדידות החשובות לחברה או הארגון.
במאמר הנוכחי נצלול מעט יותר לחלק הטכני שנוגע בביצוע עצמו, ונסביר כיצד מתקינים הלכה למעשה את קודי המעקב הבסיסיים: גוגל אנליטיקס וגוגל אדס, פייסבוק פיקסל וכן קודים חשובים נוספים למדידת יעילות השיווק.
המאמר יוצא מתוך נקודת הנחה שבנכס כבר מותקן מראש גוגל תג מנג'ר (GTM).
אנליטיקס הוא הבסיס לכל מדידה, עוד לפני שהתחלנו בכלל לעשות משהו. מרגע שהנכס הדיגיטלי שלנו באוויר, הוא חייב להגיע עם קוד אנליטיקס (כלשהו) לצורכי קידום אורגני ושאר אפיקי שיווק. ההתקנה של גוגל אנליטיקס באמצעות תג מנג'ר היא עניין פשוט בהחלט, של שלושה שלבים בלבד:
כדי לוודא תקינות משתמשים בתוסף הדפדפן Tag Assistant – צבע כחול או ירוק מעיד על התקנה תקינה; צבע כתום או אדום מעיד על התקנה שגויה, ויש לפעול לפי ההנחיות בתג אסיסטנט. בהמשך נשתמש בתוסף הזה כדי לוודא תקינות של קודים נוספים מבית גוגל.
כדי שנוכל לעשות פרסום אפקטיבי בגוגל, עלינו להתקין את קוד המעקב הרלוונטי בנכס. ההתקנה באמצעות תג מנג'ר קצרה ומהירה יותר, בהשוואה להתקנה ידנית בתוך הנכס – בלי להסתבך עם gtag ושאלות מיותרות.
יש להיכנס לחשבון גוגל אדס בקטגוריית "המרות", שם יינתן לנו הקוד הרלוונטי. נבחר באפשרות ההתקנה באמצעות GTM ונקבל שני מספרים מזהים – מזהה המרה (ID) ותווית המרה (לייבל).
יש להקים תג GTM חדש מסוג Google Ads Conversion ולהדביק בו את שני המספרים המזהים בתיבות המתאימות.
כעת נקים טריגר חדש בתחתית התג ונציב בו את המקום בו תתבצע ההמרה. במקרה של דף תודה, הטריגר יהיה מסוג pageview. יש לבחור some page views ולאחר מכן page path שמכיל את סיומת דף התודה אחרי הלוכסן. לאחר מכן נשמור ונפרסם.
בנקודה זו חשוב לציין, כי ישנן המרות שמתבצעות ללא הצגת דף תודה והן ניתנות למדידה אך מדובר על הטמעה קצת יותר מורכבת שדורשת התעמקות לכיצד עובד המנגנון.
הערה חשובה 1 – הטריגר הנ"ל יכול לשמש אותנו מרגע זה והלאה בכל מדידה שנרצה לבצע בדף התודה. לדוגמא; אם מדובר בטופס לידים, הטריגר יעזור לנו לשלוח המרה גם לגוגל אנליטיקס בכל פעם שמישהו ימלא טופס (יש להגדיר זאת בנפרד עם תג אנליטיקס במקום תג גוגל אדס).
הערה חשובה 2 – ברגע שסיימנו להגדיר תג וטריגר לקוד ההמרה של גוגל, נקים תג חדש מסוג Conversion Linker עם טריגר All pages. לאחר שמירה ופרסום תג זה יוודא שמתבצעת מדידה תקינה לרוחב כל הפלטפורמות השונות. התג מיועד להוספה אך ורק בהתקנת גוגל אדס המתבצעת בתג מנג'ר.
לסיום מומלץ עד חובה לוודא שהתג אכן פועל בצורה תקינה. בדיקה ראשונית תיעשה באמצעות גוגל תג אסיסטנט, לאחר שהגענו לדף התודה בפועל (צבע ירוק או כחול = תקין). בדיקה אמינה יותר תתבצע באמצעות התצוגה המקדימה של תג מנג'ר: לאחר הגעה לדף התודה לצורך טסט, נוכל לראות שבין התגים שנורו (Fired) נמצא גם תג ההמרה החדש שהקמנו.
אם כבר הבנתם איך מתקינים קוד המרה של גוגל, אז ממש לא תהיה לכם בעיה להתקין גם את הרימרקטינג של גוגל. גם הקוד הזה מבוסס על שני מספרים מזהים שיש להעתיק ממערכת גוגל אדס – ID מצד אחד ולייבל מצד שני – ולאחר מכן להציב אותם בתג GTM המיועד לרימרקטינג. שימו לב שלפעמים הקוד מגיע רק עם ID ללא לייבל – וזה בסדר. אחרי שבוחרים טריגר All pages יש לשמור ולפרסם, ועל הדרך מומלץ לוודא תקינות עם תג אסיסטנט.
עד כה עסקנו בקודים של גוגל, שעבורם יש תגים מוכנים מראש בתג מנג'ר. יש עוד מערכות מדידה שעבורן אין תגים מוכנים ב-GTM, ואחת מהן היא… פייסבוק. למרות זאת, ההתקנה של הפיקסל הבסיסי קלה מאוד:
כדי לוודא תקינות נשתמש בתוסף חדש הנקרא Pixel Helper במקום תג אסיסטנט (כי הוא מיועד רק לקודים של גוגל).
הערה חשובה – אם תשימו לב לקוד הפיקסל בדוגמה למעלה, תוכלו לראות שהוא מבצע פעולה בסיסית של pageview בלבד (שורה 12). כדי לבצע מעקב אחרי פעולות נוספות – כגון שליחת טופס, רכישה, קליק וכן הלאה – יש להוסיף לפיקסל הבסיסי שורת קוד מתאימה עבור כל אחד מסוגי ההמרות הללו.
מכיוון שאנו עוסקים בהתקנה דרך תג מנג'ר – כל שורת קוד כזו תוצב בתג Custom HTML משלה עם הטריגר המתאים.
מעבר לקודים הבסיסיים שהוצגו כאן, יש עוד אינספור מערכות שיווק ומדידה. לחלק ניכר מהן יש קודים מוכנים מראש בתג מנג'ר, כך שאין צורך להדביק את כל הקוד אלא רק את המספר המזהה שלו. דוגמה לקוד כזה הוא קוד המעקב של לינקדאין, של Crazy Egg (מפות חום), של אתר השאלות והתשובות Quora וכן הלאה.
עבור מערכות אחרות (כגון טאבולה, אאוטבריין ועוד) תצטרכו להדביק את הקוד במלואו בתג Custom HTML, כפי שהוצג בחלק העוסק בפייסבוק פיקסל. לאחר מכן יש להוסיף את הטריגר המתאים (בדרך כלל "כל הדפים"), לשמור ולפרסם.
לא לשכוח לוודא תקינות באמצעות תצוגה מקדימה, שלא תגיעו למצב בו הקודים לא פועלים ואינכם יודעים מזה. בהצלחה!