בבסיסנו אנחנו יצורים ויזואליים, שמבינים מסרים חזותיים הרבה יותר מהר ממסרים טקסטואליים. כ-80% מהטראפיק הדיגיטלי כיום הוא תוצאה של סרטונים, והמגמה הזו ממשיכה לצמוח.
מצד אחד אין ספק שהשקעה בתוכן וידאו דורשת מאיתנו יותר, בעיקר כשמדובר בעסקים – ציוד סביר עד איכותי; תכנון מראש של מה הולכים להגיד (ואפילו כתיבת תסריט); שימת לב לתנאי תאורה וסביבה ועוד. מצד שני רבים מצלמים את עצמם בסמארטפון ועדיין מצליחים לגרוף אינטראקציה ותועלת.
מרגע שכבר יש לכם סרטונים מוכנים, זה הזמן לעשות מעשה ולהשתמש בהם לשיווק העסק. אין שום מניעה להעלות אותם לפייסבוק, אבל בינינו – מתי בפעם האחרונה ראיתם סרטון בפייסבוק שהופיע בתוצאות החיפוש בגוגל? אולי אחד לאלף. מצד שני כמעט כל הסרטונים בגוגל מגיעים מיוטיוב, כך שברור איזו פלטפורמה שולטת כאן.
כמו אחיו הגדול קידום אתרים אורגני במנועי חיפוש, גם קידום סרטונים ביוטיוב דורש תוכן איכותי. אנשים שנכנסים ליוטיוב ומחפשים מידע שאיננו מוזיקה או סרטים, מחפשים בדרך כלל מדריכים, הסברים וכן הלאה.
מכיוון שמשתמשי יוטיוב נמצאים במצב של צריכת תוכן – רצוי ליצור סרטונים של מינימום 5 דקות, אבל בדרך כלל הסרטונים הארוכים ביותר הם אלו שמקבלים עדיפות (הממוצע לפי Backlinko הוא 14 דקות). ככל שתוסיפו יותר סרטונים לערוץ שלכם, כך תגדילו את אפקט הקידום בחלוף הזמן.
חשוב שיהיה לכם ערוץ יוטיוב ממותג ומעוצב כראוי, עם כל הרכיבים החשובים – תמונת קאבר איכותית וייחודית לכם ולמותג; עמוד אודות כתוב היטב וכן קישורים לאתר ולפרופילים החברתיים שלכם.
כמו כן מומלץ להכין סרטון פתיח קצר של עד 30 שניות, בו אתם מסבירים מי אתם ולמה שווה לצפות דווקא אצלכם. סרטון זה יוצג אוטומטית בכל כניסה לערוץ היוטיוב שלכם, במקום סרטונים מתחלפים מתוך הקיימים.
לדוגמה, הנה תמונת הקאבר בערוץ היוטיוב של בריאן דין. בקצה הימני ניתן לראות גם את הקישורים לאתר ולמדיה החברתית.
אחרי שהעליתם סרטון לערוץ, יש לוודא שאתם מבצעים אופטימיזציה בכל שלושת החלקים האסטרטגיים שלו: כותרת, תיאור ותגיות. הכותרת יכולה להכיל עד 100 תווים, והתיאור יכול להכיל עד 5,000 תווים. זה אומר שיש לכם מרחב למשחק גדול יותר בהשוואה לכותרות ותיאורים של אתרי אינטרנט רגילים.
רצוי מאוד למצוא מילת מפתח אחת או שתיים רלוונטיות לנושא הסרטון, ולשלב אותן בכל שלושת המיקומים שהוזכרו: בכותרת, בתיאור ובתגיות. מילות מפתח רלוונטיות ניתן למצוא בכלים חינמיים כגון מתכנן מילות המפתח של גוגל (דורש חשבון גוגל), ב- Ubersuggest ובמקורות נוספים.
כתבו כותרות ותיאורים אטרקטיביים ככל האפשר, מכיוון שהם מתחרים בסרטונים אחרים באותו נושא. כמו כן אם בסרטון עצמו לא ביקשתם להירשם לערוץ שלכם, עשו זאת בתיבת התיאור. זה מגדיל את מספר המנויים, מה שיכול לסייע לכם להגיע למצב בו אתם מרוויחים כסף מתוכנית השותפים של יוטיוב.
אחרי שכתבתם תוכן בתיבת התיאור, כדאי ומומלץ להוסיף לפחות קישור אחד – רצוי לאתר הבית שלכם. הקישור לאתר עשוי להביא טראפיק רלוונטי, ולעיתים אף מסייע בקידום האורגני של האתר בגוגל. מעבר לכך, בצורה כזו אתם בעצם עושים קידום צולב (Cross Promotion) שבו נכס אחד שלכם משמש לקידום של נכסים נוספים.
זכרו – כדי שהקישור יהיה לחיץ ויוביל משתמשים ישירות מהסרטון אל האתר שלכם, הוא חייב להיות מלא ולכלול גם https (אחרת הוא לא יהיה לחיץ). מומלץ להוסיף גם קישורים לנכסים דיגיטליים נוספים שלכם, במידה שיש – פייסבוק, אינסטגרם, רישום לניוזלטר ועוד.
הנה דוגמה לאסופת קישורים בתיאור-סרטון מבית ניל פאטל:
תמונות Thumbnail מוצגות בתוצאות החיפוש, ומהוות מעין פתיח ויזואלי לכל סרטון. אם לא תציבו תמונה מוקטנת בכל סרטון, יוטיוב פשוט יבחר לבד תמונה סטטית מתוך הווידאו שהעליתם (ויש לציין שלא תמיד זה נראה טוב במיוחד).
תמונה מוקטנת פרי ידיכם יכולה לבלוט משמעותית בהשוואה למתחרים בתוצאות החיפוש, ולהעלות את אחוז ההקלקות על הסרטונים שלכם. רצוי שהעיצוב של כל תמונה מוקטנת יהיה זהה מבחינה מיתוגית, כולל כותרת בולטת ותמונה רלוונטית.
הנה דוגמה לתמונות מוקטנות בערוץ היוטיוב של בריאן דין, בעל אתר Backlinko:
זה אולי אחד החלקים הפחות סימפטיים והיותר סיזיפיים לביצוע, אבל מומלץ מאוד לעשות אותו. בכל סרטון שאתם מעלים, הוסיפו גם קובץ תמלול טקסטואלי של כתוביות. זה שקול ליצירת עמוד תוכן, ומאפשר לסרטון להופיע במספר רב יותר של חיפושים.
אם יש לכם דרך לבצע תמלול אוטומטי, חסכתם לעצמכם עבודה. אם לא, תמיד תוכלו לעשות זאת ידנית. אחרי שמוסיפים כתוביות בצורה הנכונה, מופיע על הסרטון אייקון CC קטן, שלחיצה עליו יכולה להציג ולהסיר את הכתוביות (ראו תמונה קודמת).
רשימות השמעה (פלייליסטים) מיועדות לסדר יחד את כל הסרטונים בעלי נושא משותף. לדוגמא; אם יש לכם ערוץ יוטיוב שעוסק בשיווק דיגיטלי – מן הסתם יהיו לכם רשימות השמעה במספר תחומים: קידום אורגני, פרסום בגוגל, פרסום בפייסבוק, פרסום בלינקדאין, תוכן ועוד.
כדי ליצור את אפקט הקידום ביעילות, כל פלייליסט חייב להכיל רק את הסרטונים הרלוונטיים לו. יש לציין שפלייליסטים מספקים תוצאות רק כאשר כבר יש כמות נכבדת של סרטונים בערוץ, כך שזה בהחלט לוקח זמן. קחו זאת מראש בחשבון.
אחת הטקטיקות היפות ביוטיוב הוא שניתן להשתמש באתרים חיצוניים כדי לשפר את מדדי הצפייה בסרטונים שלכם. טקטיקה זו מתבצעת באמצעות הטמעת הסרטונים בדפי אינטרנט, רצוי רלוונטיים לנושא הסרטון (אחרת איש לא יצפה בהם). אפשר לעשות זאת גם בפורומים מדי פעם בפעם, כל עוד זה רלוונטי ולא בגדר ספאם.
איך עושים את זה? פשוט מאוד. מקליקים על כפתור השיתוף בתחתית הסרטון, מעתיקים את קוד ה-embed ומדביקים אותו בעמודים הרלוונטיים. כדי שהסרטון יהיה רספונסיבי וישנה גודל בהתאם למסך, מומלץ לתקן את אלמנט הרוחב שבדרך מקבל 560 פיקסלים – ולכתוב במקומו 100% (בתוך המרכאות).
לסיום, הנה כמה עצות נוספות שיסייעו לקדם את הסרטונים שלכם (לא רק אורגנית, אלא בכלל). נסו להפיץ את הסרטון בכמה שיותר מקורות ב-24 שעות הראשונות לאחר עלייתו לאוויר: