איך מאזנים בין שיקולי UX ו – SEO

SEO
כשמדובר על שיקולי UX אל מול SEO במהלך בניית או שדרוג אתר אינטרנט, אין פערים גדולים בהתייחסות שלנו לשתי הדיסציפלינות.

למעשה, ברוב המקרים חווית משתמש טובה באתר תיתן דחיפה קדימה גם למאמצי הקידום האורגני שלכם, ולהיפך.

במאמר זה נסקור את התועלות והטכניקות לשילוב בין דרישות UX לקידום אורגני, אך גם נדגיש את המצבים אשר נדרש עבורם איזון.

מדוע חווית משתמש חשובה כל כך לקידום אורגני?

גוגל רוצה להעניק למשתמשים את התוצאות הטובות והרלוונטיות ביותר.

מאז שגוגל הציגה בפנינו את RankBrain בשנת 2015, הדגש על דירוג אתרי האינטרנט נשען פחות על מדדי דירוג "מסורתיים" ויותר על מדדים שמגיעים לאחר ההקלקות, כגון; זמני שהייה, אחוז נטישה ואחוז ה – CTR מתוצאות החיפוש האורגניות לאתרכם.

בעצם, RankBrain עוזר לגוגל לקבוע את מידת הרלוונטיות של התוכן לחיפוש והאם הגולשים מוצאים את התוכן שלכם כבעל ערך. כך, בסופו של דבר, גוגל תחליט אם להציג את האתר שלכם בראש תוצאות החיפוש או בתחתית.

כל זאת מגובה במחקר על מדדי דירוג אשר נערך על ידי חברת SEMrush, כאשר תוצאות המחקר ממחישות את הניסיון של גוגל להסתמך יותר על נתוני הגולשים ופחות על קישורים ומדדי on-page יבשים. במילים אחרות, הופעת האתר שלכם במיקומים גבוהים יותר בתוצאות החיפוש תלויה רבות בשיפור שביעות רצון משתמשי האתר.

 

נקודת המפתח החשובה ביותר היא שאם משתמש אינו מוצא את מה מחפש בקלות וביעילות, הוא ינטוש את האתר, מה שכמובן ישפיע על אחוזי ההמרה שלכם – אבל גם יילקח בחשבון כאשר גוגל תדרג את האתר שלכם.

שיקולי UX חשובים שעושים טוב לקידום האורגני

  1. ניווט באתר

    UX מיטבי יבטיח שהאתר מאורגן ומסווג היטב, מה שיבטיח ניווט קל ונוח למשתמשי האתר גם בגרסת המובייל וגם בגרסת הדסקטופ.

    ארכיטקטורת אתר ברורה ובנויה נכון, משפיעה גם האלגוריתם של מנוע החיפוש ומקלה עליו בהבנת הנושאים העיקריים ותתי הנושאים שהאתר עוסק בהם וכיצד הם קשורים זה לזה.

  2. מהירות האתר וחווית גלישה במובייל

    מהירות אתר וחווית גלישה מיטבית במובייל הם הכרח נחוץ עבור UX ועבור הקידום האורגני. לצד היתרונות הברורים למשתמש, גוגל לוקחים בחשבון את שניהם באלגוריתם הדירוג שלהם, ובעיקר מאז ההכרזה על mobile-first indexing, אשר החל לפעול במרץ 2018.

    מחקרים שונים מצביעים על כך שגולשים ינטשו עמודים שזמן הטעינה שלהם ארוך מידי, כאשר מחקר של גוגל מצא כי לעמוד הנטען יותר מ–3 שניות יש הסתברות נטישה גבוהה יותר בין 90% ל–123%.

  3. מיקוד ופילוח קהל היעד

    המקום הראשון להתחיל ממנו בתהליך עיצוב האתר הוא עם פילוח קהל היעד שלכם, זאת גם הדרך להגדרת אסטרטגיית הקידום האורגני שלכם. על ידי הגדרה נכונה של קהל יעד תוכלו להבטיח שהאתר יספק למשתמשים הפוטנציאליים את הצרכים שלהם באופן מדויק.

    בהיבטי הקידום האורגני, המטרה העיקרית של מחקר מילות מפתח ויצירת טקסונומיות הינה מיפוי כוונת קהל יעד בתהליך החיפוש והתאמתה לחווית המשתמש באתר – כך נבטיח יצירת תוכן התואם את מילות המפתח והביטויים הספציפיים שקהל היעד מחפש בגוגל.

    לדוגמא; גולש המחפש טיול בחו"ל בעונה מסוימת ולפרק זמן מוגדר מראש, עשוי לחפש יתרונות של מדינות ספציפיות שתואמות את עונת הטיול ופרק הזמן הנדרש בשביל למצות את חווית המדינה באופן המיטבי ביותר. לאחר מכן, במסע הרכישה, אותו הגולש עשוי לחפש השוואת חבילות נופש, ביקורות, מחירים וכו'.

איפה נמצאים ה"מתחים" בין UX לקידום האורגני?

בזמן שהקידום האורגני ו–UX הם תחומים משלימים, בכל זאת ישנם איזורים שבהם ידרשו פשרות שיש לנווט בינהן בחוכמה.

  1. חלוקת עמודים לעומת איחוד עמודים

    במידה והיינו לוקחים בחשבון רק היבטי UX ללא התחשבות בקידום האורגני, בסבירות גבוהה יכולנו ליצור אתר הכולל עמודים עם חווית משתמש אחידה עבור קהלים שונים או כוונת חיפוש שונה.

    עם זאת, בעולם בו אנו צריכים לאזן בין חווית המשתמש לבין הקידום האורגני – עלינו לספק עמודים שונים לכוונות חיפוש שונות בגוגל, על מנת שנוכל לספק חוויה טובה יותר למשתמשי מנוע החיפוש.

    לדוגמא; במידה ואנחנו לא נדרשים ליצור עמודים שידורגו עבור מילות מפתח או ביטויים, עמוד אחד המוכר טיולים בחו"ל לכל המדינות ללא הפרדת יבשות היה עושה את העבודה בשימוש נכון ברכיב סינון המאפשר לגולש לסנן את המדינות לפי היבשת הרצויה.

    אולם, מאחר ואנו כן נדרשים להתאים עמודים שונים לכוונות חיפוש שונות (כלומר, ליצור עמודים שידורגו עבור מילות מפתח או ביטויים), עלינו לבצע חלוקת עמודים שתאפשר התייחסות פרטנית לכל כוונת חיפוש.

    סיטואציה כזאת, יכולה להיות טריקית למעצבים כאשר מדובר על יצירת עיצוב ייחודי עבור כמות עמודים יחסית גדולה. ובכל זאת, לטובת הקידום האורגני יצירת עמודים אלו היא חובה, לכן חשוב שצוותי ה – SEO יעבדו בצמוד לצוותי העיצוב כבר מהשלבים הראשונים של הפרויקט ובדגש על שלבי תכנון ארכיטקטורת אתר וטקסונומיות.

  2. שימוש במילות מפתח וטקסט קריא לסריקה

    כאשר מתמקדים בהיבטי UX בלבד, יצירת העמודים באתר יכולה להסתמך על חוויה חזותית בלבד, לדוגמא: יצירה אינטראקטיבית. עם זאת, במידה וכתוצאה ממחקר שביצענו אנו למדים שרק עמודים עם מילות מפתח ממוקדות בטקסט מאונדקס ידרגו את האתר בנושאים הרלוונטיים במנוע החיפוש – מנקודת מבט של הקידום האורגני, יצירה אינטראקטיבית אינה אידיאלית.

    הסיבה לכך היא, מאחר ואנו נדרשים להציג לגולשים ולמנוע החיפוש עמוד במידת רלוונטיות גבוהה מאוד עבור הביטוי או הביטויים המחופשים – דבר שבקרוב המקרים לא מתאפשר עם פיסת תוכן חזותית בלבד.

לסיכום

אם כך, במאמר זה סקרנו את השיקולים המרכזיים באיזון בין עולמות ה–UX וה–SEO. השגת תנועה אל תוך האתר והשגת יחסי המרה גבוהים בתוך האתר, שווים במידת החשיבות שלהם – כאשר השגת האחד ללא האחר היא למעשה פעולה חסרת תכלית.

למרבה המזל, חווית משתמש טובה וקידום אורגני שזורים זה בזה בסינרגיה מושלמת כדי לספק חוויה אופטימלית הן לגולשים והן לגוגל.

 

 

 

stay tuned

ספרו לנו
על הפרויקט
הבא שלכם

ספרו לנו על
הפרויקט הבא שלכם

077-8053825
office@quatro-digital.com

דילוג לתוכן