גוגל מכריזה על Page Experience כמדד דירוג רשמי החל ממאי 2021

SEO
גוגל מרחיבה את מדדי הדירוג הרשמיים ומכריזה על Page Experience כמדד דירוג החל ממאי 2021. מדד הדירוג החדש מהווה שילוב של האספקטים הידועים עם Core Web Vitals, אשר הוספו מוקדם יותר השנה.

חשוב להזכיר, כי כבר במאי 2020 הודיעה Google על כוונתה להכליל את Page Experience בדירוג העמודים באלגוריתם החיפוש של Google. כעת קבעה ענקית הטכנולוגיה תאריך יעד לשינוי הגדול הבא באלגוריתם החיפוש: מאי 2021.

מה זה בדיוק Page Experience ?

Page Experince, או חווית השימוש בעמודים, הוא למעשה אחד מהמדדים המדרגים עמודי אינטרנט. המדד מתבסס על סיגנלים המודדים בזמן אמת משתנים שונים של חווית השימוש, כמו מהירות הטעינה, העיצוב והשמישות של העמוד. המדד של Google יודע לכמת ולשכלל את הסינגלים האלו ולדרג את חווית השימוש בעמוד בהתאם אליהם.

על מנת לקדם ולשפר את דירוג האתר והעמודים במנוע החיפוש של Google, מנהלים חייבים לנקוט בגישה רחבה ושלמה יותר

החשיבות העיקרית של מדד חווית השימוש בעמודים נובעת מכך שהוא משפיע על הדירוג של עמודים באלגוריתם החיפוש של Google, ולכן גם על מיקומם בתוצאות החיפוש ועל תחום הקידום האורגני.

ממה מורכבים Page Experience Signals ?

המדד החדש משלב בין הסיגנלים הנוכחיים והמוכרים לדירוג עמודים ובין ה- Core Web Vitals שהוכרזו מוקדם יותר השנה. עד כה היה ידוע לכולנו על מספר סיגנלים או אינדיקטורים של גוגל לדירוג עמודים:

  • Mobile-friendliness
  • HTTPS-security
  • Safe Browsing
  • No Intrusive Interstitial

סיגנלים אלו משפיעים על דירוג עמודים ומיקומם בתוצאות החיפוש של Google כבר מספר שנים, ואף הביאו לשינויים ושיפורים בחווית השימוש של עמודים ואתרים רבים ברחבי הרשת בשנים האחרונות.

מוקדם יותר השנה הכריזה Google על ה-Web vitals, סדרה של סיגנלים המודדים אספקטים שונים של חווית המשתמש של עמודים ברחבי הרשת. נכון להיום, ה- Web Vitals מתבססים על סינגלים משלושה אספקטים עיקריים (Core Web Vitals) של חווית המשתמש:

  • מהירות טעינה
  • אינטראקטיביות
  • יציבות ויזואלית

כבר בעת ההכרזה, היה ברור שהסיגנלים הללו ישפיעו על דירוג האתרים והעמודים במנוע החיפוש, אם כי לא היה ברור באיזה אופן. כעת ברור כי ה-Web Vitals יצטרפו לאינדקטורים הנוכחיים, ויחד הם יצרו מדד חדש, שלם ומלא יותר, שישפיע החל ממאי על דירוג העמודים בתוצאות החיפוש.

שני שינויים נוספים

Google לא מסתפקת בכך ומשיקה שני שינויים נוספים החל ממאי הקרוב, אם כי חשובים פחות. ראשית, הדירוג של עמודי Non-AMP לא יפגע, כל עוד עמודים אלו יספקו חווית גלישה איכותית ועומדים במדיניות התוכן החדשותי של גוגל (Google News Content Policies). זאת בניגוד למצב הקיים בו מנוע החיפוש מתעדף עמודים המשתמשים בטכנולוגיית AMP.

שנית, Google הודיעה על כוונתה לסמן בתוצאות החיפוש אתרים ועמודים המספקים חווית גלישה איכותית. לא ברור עדיין איך הסימון הזה יופיע בפועל, אך בהודעה של גוגל מצוין כי הם יבחנו אינדקטורים ויזואליים שונים שיעזרו למשתמשים להבין האם האתר מספק חוויה טובה.

כלים לשיפור חווית השימוש בעמודים

במשך השנים האחרונות Google השיקה מספר כלים שיעזרו למנהלים לשפר את חווית השימוש בעמודים ובאתר אותו הם מנהלים.

  • Search Console’s report for Core Web Vitals – כלי המאפשר לבדוק את הביצועים הנוכחיים של האתר המנוהל. הכלי מאפשר גם בחינה מעמיקה של נושאים מסוימים
  •  Page Speed Insights ו- Lighthouse – שני כלים נוספים לבחינת איכות חווית הגלישה של עמודים
  • AMP Page Experience Guide – מדריך המסביר למפתחים כיצד לעבוד עם טכנולוגיית AMP, שמספק לרוב חוויה איכותית יותר למשתמשים

לסיכום

Google ממשיכה במאמציה לשפר את חווית השימוש של כולנו ברשת. בשנים האחרונות Google הכריזה על  מספר מדדים המכמתים את חווית השימוש בעמודים (כמו גם כלים למדידת איכות החוויה) ומשפיעים על דירוג אתרים ועמודים במנוע החיפוש. במאי האחרון היא הודיעה על מספר מדדים נוספים, וכעת היא מאגדת את כל אלו לכדי מדד אחד שלם – Search Signals for Page Experience.

השקתו של מדד זה משפיעה מאוד על הקידום האורגני. כעת חווית השימוש בעמודים ואיכות בניית האתרים הופכים למשמעותיים מאוד בדירוג אתרים ועמודים במנוע החיפוש, ולכן משפיעים על תחום הקידום האורגני. על מנת לקדם ולשפר את דירוג האתר והעמודים במנוע החיפוש של Google, מנהלים חייבים לנקוט בגישה רחבה ושלמה יותר בתחום הקידום האורגני – ובעיקר על התחום הטכני הקשור באופן ישיר לטיב ולאיכות הקוד של האתר.

stay tuned

ספרו לנו
על הפרויקט
הבא שלכם

ספרו לנו על
הפרויקט הבא שלכם

077-8053825
office@quatro-digital.com

דילוג לתוכן