אל תחכו לרגע האחרון, השקיעו מראש את הזמן והמחשבה הראויים, כדי להבין היכן כדאי לכם לתת מבצעים והנחות. שווה לעבור על חוות הדעת שנתנו לכם לאורך כל השנה, כדי להבין אילו מבצעים והטבות יעניינו ויניעו את קהל היעד שלכם לרכישה.
לדוגמא: האם תכינו מבצעים עבור המוצרים והשירותים הכי מבוקשים שלכם? או שתעדיפו להתרכז דווקא באלו הפחות מוצלחים, כדי לתת להם את הדחיפה הרצויה? האם תתרכזו בלקוחות חדשים, או שתעדיפו מכירה ללקוחות קיימים שכבר מכירים אתכם וקל יותר להמיר אותם?
ההיגיון מכתיב שעדיף לתת מבצעים דווקא במוצרים המבוקשים ביותר, אבל הכל תלוי בכם ובצרכים של העסק בזמן הנתון. אל תשכחו שיש כמה חגי קניות בחודש נובמבר, כך שאפשר לגוון עם היצע המבצעים: ביום הרווקים הסיני תנו מבצע עבור מוצר מבוקש, ובסייבר מאנדיי עבור מוצר פחות ידוע… וכן הלאה.
הימנעו ממניפולציות מחירים, כגון העלאת מחיר המוצר ואז מתן הנחה – עבור לקוחות שכבר מכירים אתכם ומודעים למחירים שאתם גובים, זה ייראה כמו ניסיון לעשות רווח על חשבונם. אל תנסו את זה.
לא משנה אם מדובר בקמפיין לידים או קמפיין מכירות, חגי הקניות של נובמבר הם חגיגה לכולם. וודאו מראש שיש עמודי מבצע מוכנים עבור התקופה הזו בשנה, הן לצורכי SEO והן לפרסום ממומן לסוגיו.
כמה טיפים בכל הנוגע למבנה הכללי של עמוד-מבצע באתר:
גם בחזית הפרסום הממומן יש לוודא שהכל מוכן לחגי הקניות של נובמבר, מומלץ מאוד להקים קמפיינים ייעודיים אך ורק למבצעי נובמבר ולהשהות אותם בשאר ימות השנה. כך לא תצטרכו להקים אותם מחדש שוב ושוב בכל פעם.
ההיגיון שהוזכר קודם לכן לפיו מומלץ ללכת דווקא על לקוחות קיימים, תקף גם כאן. השגת לקוח חדש עולה לעסק פי 5 מאשר הניסיון המרת לקוח קיים. כמו כן מומלץ לבחור מראש אילו מוצרים ושירותים יכללו במבצעי נובמבר (אלא אם כן הוחלט על כולם).
לדוגמא: בגוגל אנליטיקס אפשר לסגמנט קהלים שכבר ביקרו בעמודי מוצר ספציפיים, הביעו התעניינות מפורשת ברכישה אך עדיין לא עשו זאת. לאחר יצירת הקהל, ניתן לשווק רק לו ולהזכיר לו בעדינות שהמוצר עדיין שם – אבל הפעם עם מבצע משתלם לכבוד חגי הקניות.
בפייסבוק מומלץ להכין מראש קמפיינים ייעודיים, ש"יבשלו" את הלקוחות הפוטנציאליים זמן מה לפני המבצעים עצמם. זאת מכיוון שבפייסבוק לא מבצעים חיפוש כדי לקבל מודעה או תוצאה מסוימת; לכן – בהיעדר כוונת רכישה – המשפך השיווקי בפייסבוק ארוך יותר לעומת גוגל, מה שדורש הכנה מקדימה ומדוקדקת יותר.
עוד אופציה היא לפנות ללקוחות קיימים באמצעות ניוזלטר. אם כבר יש לכם דיוור תקופתי, מצוין – השתמשו בו כדי ליידע את הרשומים אודות מבצעי נובמבר השונים. הקפידו לתייג את הקישורים המפנים למבצעים באמצעות UTM, כדי שיופיעו בגוגל אנליטיקס בצורה הנכונה.
אל תחכו לכשל שימנע ממאות אנשים לקנות אצלכם או להשאיר ליד, בידקו מראש בעצמכם שכל המוצרים בעמודי המבצע אכן מופיעים כראוי וניתן לרכוש אותם אונליין. כמו כן וודאו שטפסי הלידים תקינים והמידע מגיע אליכם.
באותה הזדמנות זה יכול להיות זמן טוב לבדוק את תקינות המדידה בגוגל אנליטיקס וגוגל אדס, פייסבוק ושאר פלטפורמות השיווק. יש לוודא שאם בוצעה רכישת ניסיון, רואים אותה בדוח האיקומרס של אנליטיקס, יחד עם כמויות מדויקת ושאר הנתונים.
בהקשר זה כדאי לציין שאם יש חריגות, הן כמעט תמיד יהיו לרעת כלי המדידה, בהשוואה לנתוני המכירות והלידים במציאות. בדקו זאת מראש כדי להיות מוכנים היטב, ולא רק בחגי נובמבר.