Mobile-first indexing: כל מה שאתם חייבים לדעת על מובייל SEO

SEO
כיום, חיפוש ברשת בעזרת המובייל נפוץ יותר מאשר חיפוש מהדסקטופ. למעשה, ישנו סיכוי טוב שאתם קוראים שורות אלו מהמכשיר הנייד.
אז קחו הפסקה קטנה, ועברו על הצ'קליסט שיצרנו עבור רשימת הדברים שתוכלו לעשות על מנת לפתח את אסטרטגיית המובייל SEO עבור העסק או הארגון שלכם.

בחודש מרץ 2018, גוגל הכריזה כי הם מתחילים מיגרציה לאתרים עבור Mobile-first index. התחלנו לעקוב וגילינו שבפועל, התהליך ברובו החל להתבצע באיזור חודש ספטמבר 2018.

Mobile-first indexing הפך להיות ברירת מחדל לאתרים שהושקו בתחילת חודש יולי 2019 ואחריו, כאשר אתרים שהושקו לפני זה ממשיכים בתהליך המיגרציה. תוכלו לבדוק מתי האתר שלכם הועבר ל Mobile-first index על ידי עיון ב Google Search Console בהגדרות, כך זה נראה:

עוד לפני ההכרזה, במשך מספר שנים גוגל עודדה חברות להתמקד במובייל, מן נורת אזהרה לכך שמשהו דרסטי עומד להתרחש לכל אלו שעדיין לא שמו לב מה עתיד לקרות. מאז, השימוש בנייד הלך וגדל משנה לשנה ועבר מזמן את השימוש במחשב האישי.

מה המשמעות לאתר אינטרנט להיות Mobile-first?

ובכן, Mobile-first index אומר שמנוע החיפוש משתמש בגרסת המובייל של האתר על מנת לדרג את האתר שלכם. לכן, אם חוויית הגלישה במובייל באתר שלכם אינה טובה, הדירוג שלכם עלול להיפגע.

אתרים אשר נבנו בשנים האחרונות מיקדו את מרבית תשומת הלב בעיצוב חוויית הגלישה במובייל על מנת ליהנות מדירוג גבוה והפקת תועלת מהתנועה אותם הם מקבלים בעקבות כך.

53% מהגולשים במובייל ינטשו את האתר אם יצטרכו לחכות יותר מ-3 שניות לטעינת העמוד

בעקביות ובנחישות בגוגל מראים שהם רוצים שהגולשים ישתמשו בתוצאות החיפוש האורגניות או יתרה מכך, יקליקו על מודעות פרסום (גם הם עסק אחרי הכול). הגישה הזאת מועצמת כאשר מדובר במכשירים הניידים, מאחר ושטח הנדל"ן היקר נמצא מעל הפולד ונשלט בידי מודעות ממומנות, גרף הידע (Knowledge Graph) גוגל שופינג, Rich Snippets וכדומה.

אך בסופו של דבר, בגוגל מבינים שמשתמשי המובייל הם נתח השוק העיקרי והדבר מחייב להמשיך ולפתח את מנוע החיפוש תוך שתוצאות החיפוש המוצגות יהיו הטובות ביותר ויספקו חווית גלישה חלקה במכשירים הניידים.

במהלך שנת 2018, ראנד פישקין פרסם מחקר מעניין באתר SparkToro, אשר מדגיש את ההשפעות של צמיחת השימוש במובייל על שיעורי ההקלקות (CTR) בתוצאות החיפוש של גוגל. בתרשים המוצג תוכלו לראות כיצד שיעור ההקלקות במובייל פחת במהלך השנתיים האחרונות, מה שמצביע על כך שלאתרים קשה יותר ויותר לזכות בקליקים במובייל.

 

על פי ראנד, זאת בשל העובדה כי גוגל עובדים קשה בכדי להפוך את מנוע החיפוש ליותר "נותן תשובות" מאשר "רשימת תוצאות חיפוש". בנוסף, מחקר זה מצא כי חלה עלייה משמעותית במספר החיפושים אשר הניבו אפס הקלקות, כלומר גוגל פתרה את שאילתות הגולשים כבר בעמוד תוצאות החיפוש.

איך זה משפיע על קידום אורגני?

במילים פשוטות, אם האתר שלכם אינו ידידותי למובייל, מאמצי הקידום האורגני לא ישיגו תוצאות מקסימליות. אסטרטגיית השיווק הדיגיטלי שלכם חייבת לכלול בנייה של אתר ידידותי למובייל או לכל הפחות התאמה של האתר הנוכחי לתצוגה מיטבית ככל הניתן במכשירים ניידים.

ישנן מספר דרכים לעשות זאת, כאשר השיטה המועדפת ביותר היא יצירת אתר רספונסיבי אשר ישנה את אופן תצוגת הדפים בו בהתאם למכשירי המובייל השונים. בעולם בו סוגי המכשירים וגודלם משתנים ללא הרף, זאת הבחירה המומלצת לאריכות ימים.

דרך נוספת היא ליצור אתר אדפטיבי, בו יוצרים מספר גרסאות תצוגה למכשירים בגדלים שונים והגרסה המתאימה ביותר מוצגת בהתאם לסוג המכשיר בשימוש. דרך זו פחות גמישה ויכולה להוביל לכך שלא תמיד תוצג גרסת אתר הטובה ביותר בתצוגת מובייל.

אתרים רספונסיביים מעט קשים יותר ליישום מבחינה טכנית, אך יעילים יותר מאחר ורק גרסה אחת בלבד של האתר שלכם ממתינה לתצוגה במקום מבחר של גרסאות תצוגה שונות. כתוצאה מכך חוויית הגלישה תהיה חלקה יותר, מהירה יותר וכמובן, מותאמת באופן מושלם לסוג המכשיר בו גולשים באתרכם.

גוגל פרסמו הנחיות שימושיות מאוד לגבי הכנות עבור Mobile-first indexing. הנחיות אלו מספקות טיפים טכניים ו best practices על מנת לעזור לבעלי האתרים להבין את השינויים עליהם לבצע, כגון:

  • על התוכן באתר המובייל להיות זהה לתוכן בגרסת הדסקטופ. זה כולל, נתונים מובנים (structured data) ותגיות מטא (meta tags).
    אם אין לאתר גרסת מובייל ייחודית או שהאתר מותאם באופן רספונסיבי, התוכן יהיה זהה כך או כך.
  • אמתו את שתי הגרסאות של האתר ב Google Search Console על מנת להבטיח שתוכלו לראות את כל הנתונים.
    שוב, אימות זה הכרחי אך ורק במידה וגרסת אתר המובייל שלכם מופרדת מגרסת הדסקטופ.
  • אם גרסת המובייל של האתר שלכם נמצאת על סאב-דומיין היא תצטרך לכלול תגיות קנוניות (canonicals) אשר יפנו לאתר הדסקטופ על מנת להימנע משכפול תוכן.

למידע נוסף והנחיות של גוגל בנושא Mobile-first indexing, לחצו כאן.

כיצד תבצעו אופטימיזציה עבור Mobile-first indexing

  1. ספקו חוויית משתמש מצוינת בגרסת המובייל של האתר

    השתמשו בדוח Mobile Usability שנמצא בתוך Google Search Console, המספק מידע עבור בעיות בהתאמת האתר למובייל או בכלי Mobile-Friendly Testing Tool. נתחו את המידע על מנת להבין מהן הסוגיות המרכזיות לטיפול על מנת לספק חווית משתמש טובה יותר במובייל.

    בעיות נפוצות בחווית משתמש במובייל הן זמן טעינה ארוך לעמוד, תוכן ארוך מדי לקריאה במובייל, או כאשר נדרש לבצע זום-אין כדי לקרוא את הטקסט או לראות תמונה באופן ברור.

  2. אתר מהיר יותר הוא אתר טוב יותר

    מהירות טעינת האתר היא נושא חשוב מאוד בייחוד במובייל, הסבירות שגולש ינטוש את האתר גדלה באופן משמעותי כאשר הוא חווה זמן טעינה איטי. מחקרים מצביעים על כך ש-53% מהגולשים במובייל ינטשו את האתר אם יצטרכו לחכות יותר מ-3 שניות לטעינת העמוד.

    השתמשו בכלי PageSpeed Insights של גוגל בכדי לבחון את מהירות האתר שלכם במובייל ודסקטופ, ניתן להשוות את מהירות האתר שלכם מול אתרי המתחרים בענף באמצעות הכלי Test My Site – שגם הוא, מבית היוצר של גוגל.

  3. עקבו אחר דירוג מילות המפתח בתוצאות חיפוש מובייל

    תוכנות מעקב לדירוג מילות מפתח מאפשרות לכם לעקוב אחר מיקומי הביטויים בתוצאות חיפוש מובייל ודסקטופ. בנוסף, מומלץ לבדוק באופן שגרתי את השינויים ב SERP Features בתוצאות חיפוש מובייל. בדרך זו, במידה ותבחינו בשינויים תוכלו לבצע אופטימיזציה בהתאם ולשפר את דירוג מילות המפתח הרלוונטיות.

  4. וודאו כי אתרכם עושה שימוש מלא ב Structured Data

    גוגל משתמשת במידע הקיים בתוך structured data כדי להבין טוב יותר את התוכן של האתר, ולהציגו בדרך המתאימה ביותר באמצעות rich snippets או כל SERP feature מתאים אחר.

    התעדכנו באופן קבוע על structured data חדשים ב schema.org ובאיזור המפתחים הייעודי של גוגל. היזהרו משימוש שגוי או שימוש ספאם, עקבו אחר best practice והמלצות ישירות של גוגל בשביל להימנע מענישות מיותרות.

  5. PWA עשוי להיות החבר הכי טוב שלכם

    אם אתם מוציאים לאור, חנות מקוונת או אתר חדשותי, כדאי שתשקלו מעבר ל PWA (Progressive Web App) – המאפשר ניצול של כל המאפיינים הידידותיים של אפליקציה, באמצעות גלישה סטנדרטית באתרכם.

    שימוש ב PWA מציע פונקציונליות נוספות לגולש, כגון; התראות וגלישה במצב אופליין. ליתרונות נוספים ומידע מעמיק על PWA לחצו כאן.

לסיכום

כאנשי דיגיטל, הכרחי שנספק את צרכי הגולשים בצורה המיטבית ביותר ונספק חווית משתמש מעולה בכל מכשיר באמצעות אימוץ טכנולוגיות חדשות, כלים מתקדמים וניתוח שוטף של הנכסים הדיגיטליים.

אנו מקווים שכעת יש לכם הבנה טובה יותר בכל הקשור ל Mobile-first indexing ומובייל SEO – ובעיקר כיצד הם משפיעים על מאמצי הקידום האורגני.

 

stay tuned

ספרו לנו
על הפרויקט
הבא שלכם

ספרו לנו על
הפרויקט הבא שלכם

077-8053825
office@quatro-digital.com

דילוג לתוכן