פרסום ממומן בגוגל: למה אתם חייבים קמפיין מתחרים

קידום ממומן
האם זה משתלם לפרסם על מותג המתחרה שלכם ומילות המפתח שלהם ב – Google Ads? האם זה חוקי? בואו לגלות את האפשרויות.

חפשו במנוע החיפוש שם מותג מוכר היטב, ותמצאו חברות מתחרות נאבקות בפרסום הממומן בגוגל עם המותג שלהן באמצעות מיקוד ומתן הצעות מחיר על גבי מילות מפתח הכוללות את שמות המתחרים שלהם.

המושג המוכר כ – Brand Bidding באנגלית וקמפיין מתחרים בעברית, טומן בחובו 3 יתרונות עיקריים לסלילת דרככם אל ראש תוצאות החיפוש בביטויי מותג של המתחרים שלכם:

  • קליקים זולים – מילות מפתח של מותגים מתחרים (בנסיבות מסוימות) מייצרים קליקים זולים באופן יחסי, מאחר ומפרסמים רבים לא יכללו מונחים אלו בתמהיל מילות המפתח בהם הם רוצים להתמקד.
    שימו לב, במידה והמתחרה שעל שם המותג שלו אתם מפרסמים, מפרסם גם על שם המותג שלו – יהיה עליכם לשלם מחיר גבוה יותר.
  • תנועה באיכות גבוהה – על אף שנפח התנועה צפוי להיות לא גבוה במיוחד, איכות התנועה בפועל תהיה גבוהה. הסיבה לאיכות הגבוהה בתנועה היא, מאחר ומרבית הגולשים יהיו אנשים המחפשים מוצר או שירות של המתחרה שלכם – לכן, בהנחה ואתם מספקים מוצרים או שירותים זהים, התכוונות הרכישה של הגולש תהיה גבוהה וכתוצאה מכך סיכויי ההמרה גדלים.
  • חשיפת המותג – כאשר גולשים מבצעים חיפוש על שמות מתחרים שלכם, קרוב לוודאי הם מחפשים מוצר או שירות שהחברה שלכם יודעת לספק. באמצעות שימוש בשמות מתחרים כמילות מפתח בפרסום שלכם, אתם חושפים את המותג והשירותים שלכם ללקוחות פוטנציאליים חדשים.

האם זה חוקי להשתמש בשמות המתחרים שלכם במילות המפתח?

בשורה התחתונה, כן. לגוגל יש הנחיות ברורות בכל הנוגע לשימוש בסימנים מסחריים בפרסום ממומן, ההגנות שגוגל קובעת בהנחיות אלו הם המפתח לדיון שלנו.

גוגל מכבדת את ההגנות שמציע סימן מסחרי, אך באופן כללי, הדבר אינו נוגע בשימוש במילות מפתח כחלק מקמפיין הפרסום שלכם.

כאשר מדובר על מותג או שם המוגן תחת סימן מסחרי, ההנחיות הכלליות הן:

  • אין להשתמש בסימנים מסחריים בטקסט המודעה
  • ניתן להשתמש בסימנים מסחריים בטקסט המודעה, אך ורק כאשר ניתן אישור מהבעלים של הסימן המסחרי.
  • ניתן להשתמש בסימנים מסחריים כמילות מפתח.

טיפים מובילים לקמפיין מתחרים

בואו נתעמק בפרקטיקות הנוגעות בשימוש שמות מותגי מתחרים ומילות המפתח שלהם.

אל תהיו קלי דעת עם הצעות המחיר שתגישו

זכרו שמטרת הקמפיין מתחרים אינה בהכרח השתלטות על המקום הראשון בתוצאות החיפוש, אלא להשיג את הלקוחות הפוטנציאליים שחיפשו את המתחרים שלכם. עליכם לשקול היטב את מחיר הצעות המחיר, כך שיהיו משתלמות עבורכם כשלוחצים על המודעה שלכם.

לדוגמא; פרקטיקה מעניינת תהיה, כאשר תצליחו להשיג תנועה לאתרכם בעזרת מודעה הנמצאת מתחת לשאר המתחרים – כך תוכלו לטעון שתנועה זו מאפיינת גולשים המחפשים חלופות למתחרים שלכם.

הדגישו הצעת מכר ייחודית בטקסט המודעה

זוהי פרקטיקה טובה לכל פעילות הקשורה לפרסום ממומן, אך חשובה עוד יותר בקמפיין מתחרים.

חשבו על זה, הלקוח הפוטנציאלי מחפש ספציפית את המתחרים שלכם. זה מצביע על כך שהם מכירים את החברה המתחרה שלכם ועל מנת למשוך את תשומת הלב של אותו הלקוח הפוטנציאלי, תידרשו להציג משהו ייחודי ואטרקטיבי. יהיה עליכם להחליט מהי הצעת המכר הייחודית שלכם ולהשתמש בה, לדוגמא; נוחות, מחיר פחות יקר, איכות גבוהה יותר, וכו'.

אל תכללו בטקסט המודעה את שמות המתחרים שלכם

לא רק שמדובר בפרקטיקה לא טובה אשר מטעה את הגולשים, היא גם מנוגדת עפ"י מדיניות גוגל לגבי שימוש בסימנים מסחריים, כפי שהזכרנו קודם.

בהתחשב בכך, כדאי שתימנעו גם משימוש בטכניקת הכנסת מילת מפתח אוטומטית המעדכנת באופן דינאמי את הטקסט של המודעות שלכם כך שיכללו מילות מפתח התואמות למונחי החיפוש של הגולשים – טכניקה שכשלעצמה היא רבת עוצמה המשמשת לשיפור רלוונטיות המודעות וציוני האיכות עבור מונחי חיפוש שאינם שמות מותג.

אל תפתחו במלחמת הצעות מחיר

במילים פשוטות, פתיחת מלחמה במתן הצעות מחיר גבוהות תגרום לכם רק להפסיד. ישנם מפרסמים המשתמשים בטכניקה זו בשביל לאלץ את המתחרים שלהם לשלם יותר על מילות מפתח הכוללות את שם מותג של עצמם (כלומר, ביטויי מותג).

בעוד שזה נכון שבעל המותג ישלם יותר, הנזקים הכספיים למפרסמים המתחרים יהיה עצום בהרבה מהנזק הכספי הנגרם לבעל המותג. כאשר בעל המותג מפרסם על ביטויי המותג של עצמו, דירוג המודעה שלו יהיה משמעותית גבוה יותר משל המפרסם המתחרה.

הסיבה לכך היא מאחר וגוגל מזהים כי ביטויי מותג אלו שייכים לבעל המותג ולא למפרסם המתחרה, כאשר הזיהוי הוא באמצעות הדומיין עליו מפרסמים אשר סובב סביב ביטויי המותג. הנגזרת של זה היא, שבשביל לנצח, המפרסם המתחרה יצטרך להציע סכומים לא פרופורציונאליים בהצעות המחיר – מה שהופך את הטקטיקה ללא רווחית, בלשון המעטה.

לסיכום

אפשרויות המיקוד בפרסום ממומן בגוגל הן רבות וקמפיין מתחרים הוא רק אחד מהן, שניתן ואף רצוי ליישם בתוך אסטרטגיית הפרסום שלכם.

במידה ואתם מעוניינים לשוחח איתנו על קמפיין המתחרים שלכם, או כל נושא אחר הנוגע לפרסום ממומן בגוגל, השאירו פרטים ונחזור אליכם.

stay tuned

ספרו לנו
על הפרויקט
הבא שלכם

ספרו לנו על
הפרויקט הבא שלכם

077-8053825
office@quatro-digital.com

דילוג לתוכן