Google Ads היא פלטפורמה עוצמתית לפרסום העסק שלכם בתוצאות החיפוש של גוגל, רשת המדיה של גוגל ויוטיוב.
רשת הפרסום הינה מקור ההכנסה הגדול ביותר של גוגל כיום עם הכנסות מוערכות של 134 מיליארד דולר בשנת 2019 בלבד.
הגדרת חשבון Google Ads והתחלת פרסום ממומן בגוגל הוא תהליך פשוט יחסית, יחד עם זאת בשביל להפוך למומחה – התהליך קשה יותר ודורש לימוד, התמקצעות וניסיון רב.
אפילו עם הניסיון, טעויות עלולות להיעשות והשגת תשואה גדולה על הוצאות הפרסום תושפע מתכנון, הגדרות ואופטימיזציה שוטפת לקמפיינים שלכם.
על מנת לעזור לכם להפיק את המירב מתקציב הפרסום שלכם, ריכזנו עבורכם 7 טעויות נפוצות ב Google Ads שיש להימנע מהם.
-
הפרידו בין קמפיין ברשת החיפוש לקמפיין ברשת המדיה
- כאשר תיצרו קמפיין חדש לרשת החיפוש הגדרות ברירת המחדל יציגו סימון פעיל על רשת המדיה – בטלו הגדרה זו.
- גוגל ממליצה על הגדרת 'רשת החיפוש ורשת המדיה' בטענה שהדבר מעניק את "ההזדמנות הטובה ביותר להגיע לרוב הלקוחות". טכנית זה נכון, אך רשת החיפוש ורשת המדיה פועלות בצורה שונה לחלוטין ולכן גם הניהול שלהם צריך להיות בקמפיינים נפרדים.
- קמפיין Google Smart Shopping המופעל על ידי בינה מלאכותית משלב בין רשת המדיה, רימרקטינג ומודעות שופינג.
המלצות
- אל תשלבו בין רשת החיפוש ורשת המדיה בהגדרות כשהמטרה היא קמפיין ברשת החיפוש, מאחר וזה ישפיע על היכולת שלכם לבצע מדידה ואופטימיזציה על ביצועי הקמפיין.
- למודעות ברשת המדיה אחוז CTR נמוך בהרבה מאשר ברשת החיפוש, דבר שבשילוב עם רשת החיפוש מייצר תמונת מצב לא אופטימלית.
- קמפיינים מסוג Google Smart Shopping עושים שימוש בלמידת מכונה ומציגים את המודעות שלכם לגולשים הרלוונטיים ברשת המדיה והחיפוש כשהמערכת מזהה באופן אוטומטי שגולשים אלו נמצאי בכוונת רכישה גבוהה. האלגוריתם של מכונת הלמידה עושה שימוש במעל 200 אותות המזדהות עם כוונת הגולש על מנת לזהות למי, היכן ואיפה להציג את המודעות שלכם.
זה נשמע מדהים, אמנם אם אתם מעוניינים בשליטה מלאה על הקמפיינים או לכל הפחות שקיפות מלאה להיכן המודעות מוצגות בפועל – הדבר לא יתאפשר בסוג בקמפיין זה ויהיה עליכם ליצור קמפיינים עצמאיים לכל אחת מהרשתות.
-
הכירו את הרווח השולי הממוצע ללקוח
מכירות ולידים הן המטרות העיקריות של מרבית העסקים בפעילות הפרסום. תנועה ומודעות למותג (Brand Awareness) חשובים גם כן, אך בשלב כזה או אחר תצטרכו לראות החזרי השקעה אופטימליים על מנת שתוכלו להגדיל את תקציבי הפרסום וכתוצאה מכך גם את הרווחים.
מנהלי קמפיינים חייבים להבין מהו ערך הלקוח שלהם על מנת להיות מסוגלים למדוד את הביצועים כראוי ובהתאם לעשות אופטימיזציה יעילה לקמפיינים – ומשקיעים לא מעט זמן על הפענוח, בכדי להבין מה הסכומים האופטימליים ביותר להשגת לקוחות חדשים.
ישנן מספר משוואות לחישוב ערך חיי הלקוח, כאשר המשוואה הבסיסית והקלה ביותר היא:
הכנסה שנתית ממוצעת מלקוח x מספר שנים ממוצע של חיי לקוח x אחוז רווח גולמי ממוצע מעסקה – CPA – עלויות תפעול = רווח שולי ממוצע ללקוח
המלצות
- הגדירו במדויק מהי עלות ליד אותה אתם מוכנים להשקיע ועקבו אחר אחוז הלידים שהצוות שלכם מתרגם למכירות.
- חשבו את מספר העסקאות הממוצע, ערך ההזמנה הממוצע, מספר שנים ממוצע של חיי לקוח, הרווח הגולמי הממוצע והחסירו את הוצאות הפרסום ואת עלויות התפעול – כך תבינו את ערכו הממוצע של הלקוח.
- לכל הפחות, מקדו את הפעולות על החזרת ההשקעה של המודעות (ROAS) וסווגו את המודעות בין קטגוריות של מוצרים או שירותים. לאחר מכן, בצעו אופטימיזציה לאסטרטגיית ועלויות הבידינג כשהמטרה היא השגת החזרי השקעה אופטימליים.
-
הקדישו תשומת לב מירבית לסוגי התאמת מילות המפתח במודעות
כברירת מחדל, מילות מפתח המתווספות אל תוך חשבון Google Ads יוגדרו תחת 'התאמה רחבה' – אלא אם תגדירו אחרת.
מילת מפתח בהתאמה רחבה, תגרום למודעות שלכם להופיע במונחי חיפוש שלאו דווקא כיוונתם אליהם וכתוצאה מכך, לקבל חשיפה ותנועה שאינה רלוונטית ליעדי הפרסום שלכם. מלבד הפספוס ביעדי הפרסום, במידה והקמפיין לא מנוהל בקפדנות – הדבר יגרום לניצול תקציבי פרסום מהר יותר מכפי שתכננתם.
המלצות
- השתמשו בשילוב של מילות מפתח משתנות במגביל התאמה רחבה כגון; +טיול +מאורגן +יוון, התאמה לביטוי כגון; "טיול מאורגן ביוון" והתאמה מדויקת כגון; [טיול מאורגן ביוון].
אל תשמשו במילות מפתח בהתאמה רחבה בלבד.
- צרו מבנה שמפצל בין סוגי ההתאמה עפ"י קבוצות מודעות או קבוצות מודעות למילת מפתח בודדת (ידוע בתור המושג SKAGs).
- אם אתם לא בטוחים אילו סוגי התאמות מוגדרים בחשבון פרסום שלכם, גשו לאיזור מילות המפתח, לחצו על 'עמודות', בחרו 'שינוי עמודות', לחצו על 'מאפיינים' וסמנו 'סוג התאמה'.
למידע נוסף, ניתן לקרוא במידע על אפשרויות התאמה של מילות מפתח של גוגל.
-
עקבו אחר מונחי החיפוש
Google Ads מאפשרת לכם לראות את מונחי החיפוש המדויקים שהגולשים חיפשו וכתוצאה מכך נחשפו למודעה שלכם ולחצו עליה. עליכם לעקוב אחר מונחי חיפוש אלו באופן קבוע בכדי לשפר את ביצועי הקמפיינים.
המלצות
- השתמשו בדוח מונחי חיפוש על מנת לזהות מילות מפתח שליליות שתוכלו להוסיף לחשבון הפרסום כדי למנוע את הצגת המודעות עבור מונחי חיפוש שאינם רלוונטיים עבורכם.
- ניתן לגשת לדוח מונחי חיפוש מאיזור מילות מפתח ברמת קמפיין או קבוצת מודעות או שתוכלו להגדיר דוח אוטומטי שישלח אליכם בתדירות שבועית או כל מספר ימים.
- במעקב תדיר אחר מונחי החיפוש תוכלו לזהות מילות מפתח חדשות להוספה לחשבון ולאתר היכן הכסף מושקע באופן לא יעיל.
- אם אתם מריצים קמפיינים של Google Shopping, יהיה עליכם לבחון את מילות המפתח שבאמצעותן המודעות שלכם נחשפות – גם במקרה הזה, השימוש יהיה בעזרת דוח מונחי החיפוש.
טיפ של מקצוענים: השתמשו בהגדרת עדיפות לקמפיינים ליצירת משפך עבור מילות מפתח עפ"י סיווגם בהתאם לשלבים של כוונת הגולש או עפ"י יחסי ההמרה.
-
אל תשאירו את חשבון הפרסום שלכם לא מנוהל
הדבר הגרוע ביותר שתוכלו לעשות הוא להשאיר את חשבון הפרסום שלכם בגוגל לא מנוהל. הקמפיינים צריכים להיות מנוהלים בתדירות גבוהה, אחרת הביצועים יתדרדרו והעלויות יגדלו.
המלצות
- זו טעות גדולה לא להשקיע זמן בניהול חשבון הפרסום שלכם, כדי לשפר את הביצועים. יש לבצע סקירת מילות מפתח המשיגות תנועה ומכירות, ברגע שיש מספיק נתונים.
כמו כן, ביצוע משימות הכוללות שיפור הצעות מחיר והאסטרטגיות שלהן, מעקב אחר מונחי חיפוש להוספת מילות מפתח שליליות, יצירת קופי חדש למודעות, הוספת מילות מפתח חדשות, הוספת קמפיינים חדשים, השהיית מודעות שאינן משיגות תוצאות, ניתוח ושיפור אחוז CTR ושיפור ציון איכות.
- הצעות מחיר חכמות, כללים ותקציבים אוטומטיים יעזרו לכם לשלוט על ההוצאות שלכם אך המחיר לליד צפוי לעלות, או ששיעור החשיפה עלול לרדת והתנועה תצנח בהתאם. אם מיקומי מילות המפתח יורדים נמוך מדי, אחוז ה-CTR יקטן וכך גם ציון האיכות. התוצאה הסופית תתבטא בצניחת החזרי ההשקעה מהפרסום.
- אם אין לכם זמן לנהל את חשבונכם, השיגו חברת שיווק שתעשה זאת עבורכם.
- במידה ובחרתם בחברה שתנהל את חשבונכם עבורכם, או שבחרתם להישאר עם ניהול החשבון אצלכם – כך או כך יש להגדיר דוחות אוטומטיים, אשר ישלחו אליכם בפרקי זמן קבועים.
-
אל תעשו הכל בשביל להיות ממוקמים במקום ה-1
בדיוק כמו הפתגם העתיק מעולם העסקים, המחזור הוא יהירות והרווח הוא השפיות. מתן הצעות מחיר גבוהות בשביל להתמקם במקום ה-1 בתוצאות החיפוש הממומנות היא יהירות, במידה ואין התייחסות לעלות המרה או על החזר ההשקעה למודעה (ROAS).
מתן הצעות מחיר נמוך יותר עשוי לאפשר לכם למקסם את התנועה ביחס לתקציב, וכך גם את מספר ההמרות ואת עלות ההמרה. במידה ותגדירו מחיר גבוה לכל הקלקה בהשוואה למתחרים שלכם, יווצר מצב שכלל עלויות הפרסום יעלו. כאשר המתחרים שלכם יעלו את תקציב הצעות המחיר שלהם בשביל להשתוות אליכם, תתחיל מלחמת הצעות מחיר.
המלצות
- תכירו את עלויות הפרסום למיקומים הראשונים.
- תתחילו בהגשת הצעות מחיר נמוכות בכדי להופיע לא במיקומים הראשונים, כשהמטרה היא להכיר את עלויות ההקלקה הנמוכות והתמורה שלהן ביחס להשקעה והתמורה המתקבלת להופעה במיקומים הראשונים.
-
אל תשכחו להגדיר המרות
טעות נפוצה ב – Google Ads היא אי הגדרת המרות עבור מכירות או לידים כך שניתן יהיה למדוד את החזר ההשקעה.
כפי שהוזכר מוקדם יותר, עליכם להכיר את שולי הרווח עבור כל אחד מהמוצרים או השירותים שאתם מוכרים מאחר ורק כך תוכלו לקבוע עלות הקלקה שלא תפסיד לכם כסף.
המלצות
- להגדרת המרות עבור מכירות או לידים בחשבון הפרסום בגוגל לוחצים על 'כלים והגדרות', בוחרים את אפשרות 'המרות' ומוסיפים את ההמרה הרצויה.
- בצעו יבוא המרות מ – Google Analytics רק במידה והגדרתם אותן בצורה מיטבית והם מספקים לכם נתונים מלאים וללא פערים.
- בדקו אם קיימות המרות כפולות, בייחוד עם המרות ברירת מחדל של Google Ads והמרות מיובאות מתוך Google Analytics. הכנסות כפולות יהוו אסון בהחלטות שתקבלו במתן הצעות מחיר.
- זכרו לבצע בדיקה מקיפה על תקינות ההמרות.
לסיכום
אנו מקווים שפירוט הטעויות הנפוצות יעזרו לכם להימנע מהם, הדבר החשוב ביותר הוא ללמוד מכל טעות ולפתח אסטרטגיות לאיתור הבעיות שעלולות לצוץ ועל ידי כך לטפל בהן לפני שיהפכו למשמעותיות.
במידה ואתם מעוניינים לשוחח איתנו לגבי פרסום ממומן בגוגל או כל נושא אחר, השאירו פרטים ונחזור אליכם.